Wie ben ik?

Mijn naam is Mariska Jaspers, geboren op 14-01-1997 in Alphen aan den Rijn. Al van kleins af aan ben ik paardenfan. Sinds mijn negende ben ik begonnen met het volgen van rijlessen op de manege. Toen ik 18 was kreeg ik een verzorgpaard die ik 4 jaar lang heb verzorgd en waar ik ontzettend veel van en mee heb mogen leren. Tijdens deze jaren ook het belang ontdekt van de relatie met je paard. Het toppunt hierbij was het deelnemen aan een extreme trail clinic waar het op vertrouwen aankomt.

 

Coaching
Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding Psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2019 heb ik hier mijn master Kind- en Jeugdpsychologie aan behaald. In de zomer van dat jaar heb ik besloten om naar Australië te gaan om hier te gaan werken. Tijdens deze periode onwijs gave ervaringen opgedaan met paarden op de verschillende ranches waar ik heb gezeten. Vanwege de Corona situatie besloten om in maart 2020 terug naar Nederland te gaan. Hier ben ik sinds november 2020 werkzaam bij Paard en Coaching Rotterdam. Ook heb ik sindsdien mijn eigen coach bedrijf opgericht met mogelijkheden voor coaching in Hardenberg. Zowel coaching als lessen met eigen paarden zijn in overleg door heel Nederland mogelijk.

 

Lessen
Van 2020 tot 2021 heb ik de opleiding Human & Horse in de academische rijkunst van Greetje Hakvoort gevolgd. Reden om met deze opleiding te beginnen was de behoefte om meer te leren over de mogelijkheden van het fysiek ondersteunen van je paard. Op de opleiding heb ik geleerd om zowel mentaal als fysiek het meeste uit je paard te halen. 

 

Eigen paarden
Sinds juli 2020 ben ik eigenaresse van een prachtige merrie genaamd Fantasy. Vanwege probleemgedrag wist de eigenaresse niet meer wat ze met haar aan moest. Aangezien ik potentie zag in haar ben ik de uitdaging aangegaan. Met een mega karakter en een verleden nog steeds niet altijd de makkelijkste. Maar wel een geweldig paard waar ik nog iedere dag meer mee leer en waarbij ik ontzettend dankbaar ben voor de kans die ik haar heb mogen geven!

 

In mei 2021 is Mowgli, een 13-jarige shetlander ruin, erbij gekomen als maatje voor Fan. Na een periode waarin hij veel angst en stress ervaarde is hij ondertussen een echte shetlander met zijn eigen streken. Maar hij is wel ontzettend lief en kunnen zelfs de kleinste kids er zo mee weg lopen. Ook is sinds oktober 2021 de 6-jarige merrie Evy erbij gekomen. Een enorm lieve merrie waar ik rustig mee aan de slag ga.