Grondwerklessen

Naast lessen onder het zadel geef ik ook lessen vanaf de grond. Dit kunnen veel verschillende dingen zijn. 

 

Schriktraining 

Ik bied schriktrainingen aan. Het voordeel van schriktrainingen is allereerst dat een paard er zelfverzekerder van wordt en ten tweede wordt de band tussen mens en paard erdoor versterkt. Schriktrainingen kunnen op aanvraag worden gedaan, waarbij er allerlei voorwerpen worden gebruikt. Ook kan dit worden georganiseerd voor een groepje enthousiasten op eenzelfde stal, waarbij er een parcours met verschillende hindernissen wordt gemaakt. 

 

Problemen aan de hand 

Als er problemen aan de hand worden ondervonden, kan hierbij ondersteuning worden geboden. Er kan hierbij worden gedacht aan een angstig of dominant paard dat steigert, bokt, bijt of andere gedragsproblemen laat zien. Er zijn verschillende soorten manieren waarop deze problemen kunnen worden aangepakt, zoals loswerken. Dit wordt samen met de eigenaresse gedaan waarbij er handvaten worden gegeven om zelfstandig verder te trainen. 

 

Grondwerken

Bij het grondwerken wordt er achteruit gelopen, zodat het hele paard kan worden gezien. Hierbij kan de beste begeleiding voor het paard plaatsvinden, waarin je de basishulpen en oefeningen aanleert. 

 

Loswerken

Los in de bak werken kan helpen bij allerlei verschillende problemen. Het werkt allereerst versterkend voor de band tussen eigenaar en paard. Bovendien kan in een later stadium worden gewerkt aan verfijning. Hierbij kunnen de oefeningen die aan de hand zijn aangeleerd zonder lijn worden uitgevoerd. 

 

Longeren

Bij het longeren cirkelt het paard om je heen, terwijl de verschillende oefeningen vanaf afstand worden gevraagd. Hij kan leren om meer te dragen of te verzamelen, maar ook juist te ontspannen. Door correct te longeren leert het paard om op eigen benen te lopen. Ook longeren met dubbele lijnen is hierbij mogelijk. 

 

Werken aan de hand

Tijdens het werk aan de hand wordt er in voorwaarts positie naast het paard meegelopen. Dit lijkt het meest op de positie met het rijden, waarbij je ook twee teugels in de hand hebt. Op deze manier kunnen de basisoefeningen worden verfijnd.